2022. november 7.
Gyors ütemben haladunk Miskolcon!
Egy új ipari létesítmény fejlesztésén dolgozunk a Bosch Ipari Parkban.
A júniusban indult csarnok építési munkálatait a Realiscon debreceni irodájának csapata felügyeli. A 19.000 négyzetméteres logisztikai- és gyártócsarnok projektmenedzsment és műszaki ellenőri feladataira az InfoGroup Kft. adott megbízást.

Az épület gyors ütemben készül, köszönhetően az előregyártott vasbeton pillérvázas szerkezetnek és az oldalfalakra kerülő szendvicspaneleknek. Már a tető is a helyén van, jelenleg a közművek kiépítése, a csapadékvíz-elvezetés és a parkoló területének kialakítása zajlik.
A tervek szerint 2023. első félévében a használatbavételre is sor kerül.
2022. október 10.
Csapatként értünk célba!
A vasárnapi futóláznak mi is részesei voltunk; 37. SPAR maraton fesztivál.
a 42,195 km-es távot 4 fős csapatban teljesítettük (Kerek Cintia, Jakab Dávid, Nagy Péter, Varga Miklós), mert együtt könnyebb.
Csodás időben, nagyszerű hangulatban faltuk a kilométereket Nemcsak szurkolni tudtunk egymásnak, de a célba érkezés öröme is nagyobb volt megosztva.
Ez a lendület visz tovább a héten!
Debrecen szálloda fejlesztés
2022. szeptember 12.
Debrecenben is haladunk!
Új hotel fejlesztésen dolgoznak debreceni irodánk munkatársai a belvárosban, ahol a Tetrecen Kft fejlesztésében négycsillagos szálloda épül egy kiváló adottságokkal bíró, zárt beépítésű telken.
A 101 szoba és szabadidős szolgáltatások, tárgyaló- és konferenciatermek az üzleti utazók és a turisták számára egyaránt vonzó lehetőségeket kínálnak. Az épület tetején sky bar várja majd a vendégeket, kilátással a Nagytemplomra, de a homlokzat önmagában is látványos lesz.
A helyszín a virágkarnevál útvonala, a Piac utca mellett található. A központi elhelyezkedés a tömegközlekedés eléréséhez is kiváló.

A Realiscon a tervezésmenedzsment, projektmenedzsment és a műszakiellenőri feladatokért felelős, továbbá a LEED-minősítés is a mi közreműködésünkben valósul meg.
Debreceni irodánk szakértői a közvetlen közelből irányíthatják a folyamatokat.
Az A-Híd Zrt. kivitelezésében készülő épület földmunkái és föld alatti szintjei szerkezetileg elkészültek, már a talajszint felett dolgozunk, és meg sem állunk a hetedik szintig, amelyet még a tél előtt elérünk.
2022. augusztus 22.
Újhullámos kikötő Balatonfürednél!
A korszerűsített és bővített Balatonfüredi Vitorlásközpont idén nyáron már a jól sikerült fejlesztés eredményével várta a hajókat.
A Realiscon a tervellenőrzési és a műszakiellenőri feladatokat látta el a munka során, izgalmas projekt volt számunkra.
A Balatonnál most először használtak előregyártott vasbeton cölöpöket, gerendákat és járóelemeket a régiek helyett. Több, mint 400 cölöp került a helyére, új móló készült, a hullámtörőt pedig áthelyezték.

A fejlesztésnek köszönhetően egy állandó daru gondoskodik a rakodásról, és e-mobilitási szolgáltatásokat is kiépítettek a hajók számára.
2022. augusztus 3.
„A ház voltaképpen egy lakógép!”
Forbes cikk
A Forbes lapjain ezúttal azokról a gépészeti megoldásokról olvashatunk, amelyek valódi hozzájárulással bírnak a fenntarthatósági szempontokhoz. Jakab Dávid a Realiscon ügyvezetője a buktatókat úgy foglalta össze: „nem minden zöld, ami okos” – részletesebb magyarázata a cikkben található!
2022. július 25.
„A legjobb energia az, amit nem használtunk el”
Forbes cikk
Mindig örömteli azzal találkozni, ha a sajtó figyelmet fordít a zöld megoldások hangsúlyozására. Ezúttal a Forbes készített egy áttekintést a fenntartható házépítéssel kapcsolatban, ahol Jakab Dávid is megosztotta meglátásait a témában. Ahogy Dávid fogalmazott: „Az egyik legfontosabb elem, hogy nem az építésnél kezdődik el a fenntarthatósági gondolkodás, hanem már a telek kiválasztásánál.”
2022. július 4.
Az iskolában vakáció, a munkában akció!
Egy új épületszárnyon dolgozunk a Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola számára, amivel a tanulók jobb elhelyezése biztosítható.
A Realiscon csapata látja el a tervezésmendezsment, projetkmenedzsment, költségmenedzsment és műszaki ellenőri feladatokat a Lauder Javne Iskola bővítésén, melynek terveit a Tiba Építész Stúdió készítette. A nyári szünet kezdetekor vonult fel a kivitelező EBH Invest Kft és a vakáció végére a terv szerint a földmunkák be is fejeződnek.

Mivel a további folyamatokra egy működő iskolában kerül sor, rendkívül fontos, hogy megfelelően elkülönített legyen a munkaterület. De számítunk arra is, hogy a tanulókat érdekli majd, mi történik az építkezésen, ezért kis kémlelőnyílásokat is készítünk, hogy biztonságos távolságból figyelhessék a munkát. 1200 négyzetméterrel bővül majd az iskola, lesz látnivaló!
2022. június 2.
KORSZERŰSÉG kívül-belül!
Elkészült a Ferenczi Holding kistarcsai logisztikai központja
A kistarcsai beruházás teljes folyamatát végigkísérhettük az infrastruktúra tervezéstől a projektmenedzseri és műszaki ellenőri feladatokon keresztül az engedélyeztetési fázisig.
Egy kivételes épület jött létre modern technológiai megoldásokkal. Nemcsak a bemutatóteremben láthatóak a legújabb épületgépészeti megoldások, szanitertermékek és szerelvények, az egész beruházás bővelkedik a korszerű elemekben. Hőszivattyús fűtési rendszer biztosítja a raktárcsarnok, az irodák és a kiszolgáló helyiségek temperálását is.

A munkakörnyezetet prémium anyagokkal és bútorokkal szerelték fel az itt dolgozókra gondolva. Az ügyfelek és a szállítmányozó járművek számára is rendelkezésre állnak majd elektromos töltőállomások. Kétségtelen, hogy az épület az egyik legalkalmasabb jelölt a BREEAM minősítés megszerzésére. Nem véletlen, hogy mi is szerettünk itt dolgozni!
2022. május 23.
Örökké LENDÜLETBEN!
Véget ért a Realiscon Bike To Work kihívás, de a tekerést folytatjuk!
A Realiscon csapat fele, 12 munkatársunk vett részt a szokásos Bike To Work házi kihívásban. A három csapat két hétig gyűjtötte a kerékpárral megtett kilométereket. A tavalyi évhez képest óriási előrelépés van a végeredményben; az akkori 597 km-t jelentősen túlhajtottuk, összesen 918 km gyűlt össze a három csapat tekeréseiből!
A május 20-ai BTW napon zárult a verseny, ahol a Bringa Banda csapat (Plájer Dóra, Sipos Brigitta, Kránicz András, Jakab Dávid) szerénytelen 363 km-es eredménnyel nyerte el a vándorkupát.

A Flying Bike csapata, bár úgy tűnt, valódi szárnyakat kapott a második héten, alig valamivel lemaradt az első helyről. A Suhanó Küllők végeztek harmadikként, de ők is kitűntek valamivel: egyik csapattagjuk kifejezetten e kihívás kedvéért kezdett el bringázni társai lelkes támogatásával.
A közösségi szellem ismét megtette hatását, igazi csapatmunka tartotta össze a versenyzőket a kéthetes időszak alatt. Motiválták egymást és mindannyiunkat, úgyhogy hajtunk is tovább!
2022. április 8.
ALKOTÁS: amikor a tervet valóra váltjuk
Lezárult az osztrák EST Hotels and Residences fejlesztésében a Grand Hotel Savoy**** felújítása.
A beruházás félkész állapotában kapcsolódott be a Realiscon, mint projektmenedzser és műszakiellenőr. A cél érdekében csapatunk tagjai minden eddigi hotelfejlesztési tapasztalatukat bevetették, és a folyamat során ki is terjesztették tudásukat. 5000 négyzetméteren dolgoztunk, a pince- és az a feletti összesen hét szinten. 100 hotelszoba, étterem, konferenciaterem, wellness-részleg és tetőterasz várja majd a hotel vendégeit.

Valamivel több, mint egy év alatt lezártuk a tervezett kivitelezést, ennek eredményeképpen a legendás budapesti szálloda új fejezetet nyithat a mintegy száz évvel ezelőtt kezdődött történetében. Az egy év alatt átlagon felüli tervkoordinációra került sor a kivitelezési fázisban. Végig nagylétszámú csapattal voltunk jelen, hogy kézben tarthassuk a folyamatokat, koordinálhassuk a külföldi vállalkozókat egyaránt. A belvárosi elhelyezkedés szűkös területi adottságai is tartogattak kihívásokat. De ahogy mindig, a Realisconnál azért dolgozunk, hogy a kihívásokból megoldandó feladat, a feladatból megvalósulás legyen.
2022. április 1.
megbízhatóan. zölden. felelősen.
Hagyományörző faültetés
Eljött a harmadik tavasz, amikor kollégáink közösen fát ültetnek valamelyik aktuális projektünk közelében.
Mindig izgatott készülődés és tervezés előzi meg ezt az évente esedékes hagyományt.
Idén Debrecenben „hegyeztük” az ásóinkat, ahol projekt menedzserként egy modern, belvárosi szálloda építésén dolgozunk, de szerettünk volna más módon is nyomot hagyni, és hozzájárulni a város egyik lakóövezetének zöldítéséhez.
Hat bordó levelű májusfa gazdagítja a zöld felületet a lakóházak közötti sétányon.
2022. március 29.
Új szint a fényűzés felé!
Véget értek a bontási munkák, készülnek a mintairodák a Krausz Palotában.
A rombolást az építés szakasza váltja a Krausz Palota iroda szintjein. Elkészült a mintairoda, valamint a minta-vizesblokk azon a területen, ami a leendő bérlők számára megtekinthető lesz a történelmi atmoszférájú épületben. Így pontos képek kaphatnak a majdani belső kialakításról, ami megvalósul a palota impozáns helyiségeiben.

A következő lépés a projektmenedzsment csapat számára, hogy megszervezze és koordinálja a shell & core munkálatokat, amelyek során a kor igényeinek megfelelő gépészeti és elektromos fejlesztésekre kerül sor a történelmi építészeti értékek figyelembevételével.
Szintén előttünk van még a műemlék i védettséget élvező lépcsőház és kapualj szakszerű megújítása.
2022. február 28.
’L’ mint luxus
Örömmel és büszkén veszünk részt a BudaPart ikonikus projektjében, a Kopaszi-gáttal szemben alakuló városrész továbbfejlesztésében.
Projektmenedzsment és műszaki ellenőri feladataink az építkezési szakaszba lépve még izgalmasabbak a különlegesen impozáns, luxus minőségű lakásokat kínáló BRL épület esetében. A teljes városnegyed korszerű és látványos környezetéből is kiemelkedik majd ez a lakóház prémium minőségű anyaghasználatnak és közvetlen vízparti elhelyezkedésének köszönhetően.

A költségellenőri és tervbírálati feladatrészek elvégzését követően már a kivitelezés fázisába léptünk. Simán és akadály nélkül kezdődtek meg a terepi munkák, így már az alaplemez vasalása és a daru alapozása zajlik. Az építési szakaszban ugyanezzel a lendülettel folytatjuk a munkát, egészen az átadásig, ami 2024. nyarán várható.
2022. január 28.
Csúcson a lendület!
Elkészült a Covin Innovation Campus első ütemének vasbeton szerkezete, ezzel a Futureal fejlesztésében épülő irodaház elérte legmagasabb, 38 méteres pontját.
A hagyományos bokréta-ünnepség helyett most itt van alkalmunk örülni az elért eredményeknek.
15.800 köbméter beton és 1463 tonna vas alkotja a szerkezetet, amely kilenc felszín feletti és három föld alatti szintből áll. 360+ beton próbakocka és 75+ konzisztencia-mérés biztosította a folyamatot. A Realiscon, mint a projekt műszakiellenőre emelt létszámú csapattal vett részt a munkában a kivitelező Pedrano mellett.

Közben a második ütem is javában halad: a föld alatti három szint már elkészült, és idén júniusra várható a teljes szerkezet is. Az első ütem épületében a szakipari, gépészeti, elektromos munkák már el is kezdődtek. A váz pedig készen áll, hogy felszereljék és beépítsék mindazzal a kivételes szolgáltatással, amelyet a fejlesztő megálmodott.
2021. november 26.
Zöld célok a Bartók Udvarban!
Zöld minősítés és akadálymentesítés a két új irodai szárnyban.
Egy újabb, számunkra nagyon lelkesítő megbízást teljesítünk a Bartók Udvar két majdani épületszárnyán, amelyeknél a projekt fejlesztője, az InfoGroup magas, de reális BREEAM minősítési célokat határozott meg. A jelenleg tervezési szakaszban lévő területek összesen 24.000 négyzetméternyi irodafejlesztést jelentenek.

A legkorszerűbb környezettudatos szolgáltatások állnak majd itt rendelkezésre: az épület teljes mértékben mellőzi a gázfelhasználást, a parkolóhelyek 20%-a elektromos töltőállomásként működik majd, a C épület zöld tetőt kap és egy kisebb falu lakosságának is elég lenne a tervezett kerékpártároló kapacitás. Az akadálymentesítés szintén nagy hangsúlyt kap, fontos cél, hogy az épület könnyen átjárható és használható legyen mindenki számára.
A minősítés első állomása a decemberben záruló kiviteli tervezést követően az időközi Design Stage Assessment lezárása.
Csepel vizes élőhely tervezés
2021. november 12.
Lakópark énekeseknek!
A Budapest Fejlesztési Központ megbízásából Észak-Csepelen 36 hektáros közpark létesül, melynek részét képezi egy 2,3 hektáros vizes élőhely kialakítása is.
Nagyon örülünk és büszkék vagyunk rá, hogy a nyílt közbeszerzési eljárás nyerteseként lehetőségünk van ebben a páratlan és lelkesítő projektben részt venni.
A közpark egészének tervezését végző s73 Tájépítész Stúdióval együttműködve feladatunk lesz a csapadékvíz természetes elvezetésének kidolgozása, a vizes élőhely megtervezése és a víztisztító ökoszisztéma kialakítása.

Minden városlakó előnyére válik majd, ha ekkora biodiverzitással bíró értékes zöld terület lesz a város belsejében, ami rövid és hosszú távon is pozitívan hat az életminőségre.
Jelenleg a tanulmánytervek elkészítést kezdtük meg, ezt követően hamarosan tovább léphetünk az engedélyek és a kiviteli tervek felé.
Kíváncsian várjuk, hogy a cserregő nádi poszáta, kakukk és más fajok mikor lesznek városlakó szomszédjaink.
kikötőtervezés
2021. október 29.
Tervezés balatoni környezetben!
Legújabb vizes tervezési projektünk megbízója a MÁV, a Balatonkenesénél futó vasúti vonal egy részén dolgozunk egy ideiglenes kőberakó megtervezésén.
Ehhez először egy állapotfelmérést végeztünk, hogy a Natura 2000-es területen a természetvédelmi szempontok figyelembevételével tudjuk biztosítani a műszaki követelményeknek való megfelelést.
Többek között a kékbegy, a vöröshasú unka és a lápi póc „lakóparkját” kellett figyelembe vennünk.

Az ideiglenes kőberakóra azért van szükség, hogy megerősítésre kerülhessen a vasúti pálya támasztófala egy olyan szakaszon is, ami közúti közlekedéssel nem érhető el, így a köveket vonat és hajó segítségével fogja helyükre tenni a kivitelező cég. Mindezt azonban a terület természeti értékeire tekintettel végzik majd, amit a körültekintő tervezési folyamat tesz lehetővé.
Kozmo szálloda fejlesztés
2021. október 8.
Első lépések egy valóra vált álomban!
Büszkén jártuk körbe a nemrég megnyitott Kozmo Luxury Hotel épületét.
Az 5*-os szálloda fejlesztésén a Realiscon csapata végezte a projektmenedzsment és műszakiellenőr feladatokat a GCA Architect megbízásából.
A vendégek számára nemrég megnyitott szállodában Fazekas Tímea senior project manager és Markovits Tamás vezető műszaki ellenőr kollégáink tartottak szakmai bejárást a Realiscon csapat többi tagjának.

Értékes tapasztalatokra tettünk szert a fejlesztés során: a műemléki épületnek, ami korábban Budapest egyik nagy telefonközpontjaként működött, egészen különleges szolgáltatási színvonalat kellett elérnie. Nagy öröm számunkra, hogy ez sikerült is; Magyarországon elsőként a Kozmo kapta meg a „The Leading Hotels of The World” minősítést.
A projekt során külföldi megbízóval, tervezővel és szintén külföldi kivitelezőkkel dolgoztunk. Tapasztalatokat szereztünk a külföldi berendezések és technológiák honosításáról és hatósági jóváhagyásáról, mindezt úgy, hogy a műemléki jogszabályi követelményeknek is megfeleltünk.
Különleges élmény volt ezeket a tanulságokat a helyszínen, a szálloda üzemszerű működésébe is belelátva megbeszélni és megosztani egymással.
CEU egyetem bővítés
2021. szeptember 27.
Újraéled az egyetem!
A karantén hónapjai után újra élőben folyik az oktatás a CEU ideiglenes kampuszán.
Az elmúlt időszakban a mi feladatunk volt a meglévő irodaházat egyetemi célokra átalakítani. A szorgalmi időszak kezdetére befejezéséhez ért a munka harmadik fázisa, melynek során a Realiscon projektmenedzsment és költségszakértői feladatokat lát el.
Az épület csak néhány évig szolgálja majd a diákokat, amíg a végleges helyszín elkészül, de így is tökéletesnek kell lennie a teljes 11.400 négyzetméternyi területnek.

A szokásos közösségi helyiségek és irodák mellett hanggátlóval ellátott laborok és hangszigetelt előadótermek állnak majd a diákok rendelkezésére, illetve kifinomult audiovizuális eszközök beszerelésére is szükség volt. Most, hogy befejeztük az utolsó, 4.600 négyzetméteres szakaszt az 5. és 6. szinteken, a teljes épület készen áll az oktatás céljaira. Biztonságos és eredményes évet kívánunk minden egyetemi polgárnak!
2021. szeptember 15.
Új utak, új szokások!
Csapatunk eddig is szívesen választott alternatív közlekedési formákat.
Még izgalmasabb, ha egy kihívás keretében, együtt, szervezett formában élünk ezekkel a lehetőségekkel! A Realisconnál mindannyian szívesen használjuk az okosmegoldásokat, így örömmel csatlakozunk az European Mobility Week kezdeményezéséhez, amely a közösségi és/vagy „zöld” közlekedési eszközöket népszerűsíti. A záróesemény a már jól ismert Car Free Day, ami idén szeptember 22-én lesz.

Munkatársainkat eddig is és ezután is rendszeresen támogatjuk abban, hogy a fenntartható közlekedési eszközöket válasszák, hacsak tehetik. Nagyobb távolságokra általában közös autóval, csapatostul indulunk útnak, de a kisebb utazásokra szerencsére többféle környezetbarát megoldás közül is választhatunk. Különleges élmény, ha sikerül a korábbi szokásokkal felhagyni, és kalanddá változtatni a bejáratott utakat az új megoldások segítségével. Kíváncsian várjuk, mit tudunk kihozni az „útkeresésből”, ha kihívásként tekintünk mindenre!
Csepel kikötőtervezés
2021. július 1.
Tervezőink a fedélzeten!
Tervezőcsapatunk folyamatosan dolgozik a Csepeli Szabadkikötő infrastrukturális fejlesztésének II. ütemén.
A geodéziai felmérések és a talajmechanikai vizsgálatok után elkészült a koncepcióterv, így most az engedélyes tervek következnek. A Realiscon nyílt EU-s közbeszerzési eljárás során nyerte el a megbízást erre a feladatra, melynek fontos eleme a közműhálózat mellett a #közlekedési infrastruktúra fejlesztésének kidolgozása is az érintett területeken.

Mi készítjük a terveket a petróleum kikötő partfal rekonstrukciójához, a vízhálózat, csapadékvíz-elvezetés, szennyvíz csatornarendszer és a tűzivízvezeték céljaira, valamint az ipari vasúthoz és az úthálózathoz is. Ezek a fejlesztések nagy előrelépést jelentenek majd a MAHART csepeli kikötőjének jövőbeli működésében.
Ferenczi logisztikai központ
2021. június 17.
Tető alá hoztuk!
Elkészültünk a Ferenczi Holding logisztikai központ fal- és tetőszerkezetével.
Néhány hónap telt csak el, amióta megkezdődtek az alapozási munkálatok Kistarcsán, a Ferenczi Holding logisztikai központjának építkezésén, de ma már állnak a falak, és a tető is a helyén van. A jelenlegi szakaszban épülő csarnok a hozzá tartozó raktárral és kiszolgáló egységekkel együtt 4800 négyzetmétert tesz ki. A következő lépés az ipari padló, valamint a tetőszigetelés elkészítése lesz.

Amíg itt dolgozunk, minden nap van alkalmunk látni annak a kilenc kicsi fának a növekedését is, amelyeket még márciusban ültetett a Realiscon csapata. Az épület már elérte legmagasabb pontját, reméljük, hogy a fák is utolérik majd. Ezt nevezzük igazi zöldmezős beruházásnak!
Krausz iroda fejlesztés
2021. június 3.
A MODERN technológia és az építészeti ÖRÖKSÉG szinergiája!
Megújulás alatt a Krausz Palota, az Andrássy út egyik ékessége.
Kivételes lehetőség számunkra, hogy ennek a különleges építészeti értéknek a teljes megújulási folyamatát végig kísérhetjük az állapotfelméréstől, a koncepcióterv kidolgozásán át a lebonyolításig. A műemléki épület kötöttségeinek összehangolása a legmodernebb épületgépészeti elemek implementálásával nekünk való kihívás.

Az elkészült épületben 5 emeleten, a mai kor technológiai elvárásainak megfelelő irodák kapnak helyet mindez egy kivételes, történelmi atmoszférával ötvözve.
A Krausz Palota építésével párhuzamosan – bár korábbi kezdettel – zajlott a Magyar Állami Operaház kivitelezése is a 19. század végén. Mindkét épületben megtalálhatók Lotz Károly freskói és Luigi Depel, mozaik munkái. A világörökség részét képező két épület megújulása (most is) párhuzamosan zajlik.
CEU egyetem bővítés iroda átalakítás
2021. május 6.
Tanulni jó!
A diákok a járvány miatt egyelőre otthonról élik az egyetemi életet, de a munkálatok folyamatosan haladnak a Central European University ideiglenes kampuszán, Bécsben.
Az egykori irodaépület szintről-szintre alakul át profi egyetemi környezetté.
Másfél éve kezdtünk dolgozni ezen az épületen, időközben új módszereket kellett kifejlesztenünk, hogy a járvány alatt is biztonságos körülmények között tudjuk koordinálni a projektet Bécsben és Budapesten egyaránt.

Reméljük, hogy az egyetemi polgárok hamarosan újra birtokba vehetik az épületet, a Realiscon addig is mindent megtesz, hogy az új kampusz tökéletes helyszínné váljon a kutatáshoz és a fejlődéshez.
Corvin irodaház fejlesztés
2021. április 16.
A méret szépsége!
Halad a Futureal Group Corvin sétány térségében megvalósuló nagyszabású fejlesztése, a Corvin Innovation Campus 1.
Megtisztelő ebben az innovatív projektben részt vállalni. Ez a kilenc szintes, jelenleg még a földfelszín alatti kivitelezési munkálatoknál tartó épület a környék egyik meghatározó pontja lesz.
Az első ütemben megépülő 15.800 nm-es irodaház gépészeti rendszere, egyedi szűrői, UV-s csírátlanítói Budapest egyik legtisztább levegőjét biztosítják majd, amit további zöld felületek tesznek még vonzóbbá.

Egyelőre a felszín alatti három szinten folyik a munka, készül az alaplemez és a szerkezet.
Öröm nézni, ahogy növekszik!
Hostel fejlesztés
2021. április 1.
Új megjelenés, új koncepció!
Az Equity Point folytatva nemzetközi terjeszkedési stratégiáját új hostel-t nyit Budapesten.
A korábban 3 csillagos szállodaként üzemelő King’s Hotel belső kialakítása és szolgáltatásai mostanra elavultak. Az új üzemeltető Equity Point a piaci tendenciákat figyelembe véve a felújítás és modellváltás mellett döntött. A fejlesztő célja, hogy a belvárosi szecessziós épület 2022-től modern hostelként közel dupla annyi látogató igényeit tudja megfelelően kiszolgálni.
A Hostelworld Group, a legnagyobb online foglalási platform adatai szerint az európai hostel szektor dinamikusan fejlődik.

Ezen belül Prága és Budapest a világ legnépszerűbb úti céljai között van a szállóturisták körében. Mivel csak pár nemzetközi márka működik a városban, Budapest vonzó lehetőség a hostel üzemeltetők számára.
Az átalakítás és felújítás során feladatunk a teljes folyamat komplex menedzselése, az üzemeltetői igények felmérésétől a kivitelezés vezetéséig. A koncepció megszületett, a kiviteli tervek elkészültek, most a megvalósítás szakaszába léptünk.
Hotel fejlesztés Aurea Ana
2021. február 4.
LUXUS és TÖRTÉNELEM Budapest szívében!
Elkészült az Aurea Ana Palace Hotel az Akadémia utcában, ami nem pusztán egy újabb 5 csillagos szálloda Budapesten, hanem egy olyan épület, ami a múlt történetét meséli el.
A beruházó álma, hogy a luxusszálloda vendégeinek a teljeskörű kényelem biztosítása mellett Budapest történelmi hangulatát is megidézze.
A két műemléki épület felújítása 2018 februárjában kezdődött meg a világhírű Capella Garcia Arquitectura és a TÉR4 építészek tervei alapján. A belsőépítészeti elképzelések megvalósítása a meglévő értékek megóvása mellett valódi kihívás volt.

A befektetővel és a kivitelező Market Építővel szorosan együttműködve sikerült ezen kihívásoknak megfelelnünk. Műszaki ellenőrként a Realiscon feladata volt meghatározni és figyelemmel kísérni a meglévő értékek felújításának magas minőségű kivitelezését. Gratulálok az egész csapatnak, és köszönet Marx Ákos kollégánknak nagyszerű munkájáért!
Egy szálloda élete jóval az első vendég bejelentkezése előtt elkezdődik, de az álom a vendégek megérkezésekor válik valóra.
Delivering you the stars ….#hotelsbyrealiscon.
image
https://www.realiscon.hu/wp-content/themes/hazel/
https://www.realiscon.hu/
#d8d8d8
style1
paged
Loading posts...
/var/www/clients/client404/web948/web/realiscon.hu/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
no
on
off
off