Fenntarthatósági tanácsadás, BREEAM és LEED minősítés

A Realisconnál a fenntarthatóság és a környezettudatosság nem pusztán kínált szolgáltatás, hanem felfogás. Ez a szellemiség átjárja minden tanácsadási szolgáltatásunkat, továbbá kiemelten fontos szerepe van üzleti döntéseink meghozatalánál és személyes életünkben egyaránt.
Tapasztalatból tudjuk, hogy a környezet szempontjából fenntartható módon véghez vitt projektek a beruházók és üzemeltetők számára is megtérülést hoznak.
Annak érdekében, hogy hatékonyan támogassuk a BREEAM és LEED minősítési eljárásokat, tudásunkat folyamatosan aktualizáljuk képzéseken és nyitott programokon való részvétellel is.

A BREEAM és LEED minősítői munkánk során kamatoztatni tudjuk projektmenedzseri tapasztalatainkat is, hiszen a beruházások előkészítése, tervezése és kivitelezésének kísérése a mindennapi életünk része. Ennek köszönhetően a fenntarthatósági tanácsadás során képesek vagyunk a folyamatot kézben tartani és az egyes szakterületeket átlátva releváns javaslatokkal segíteni az eljárást.

> Koordináljuk a beruházói, tervezői, üzemeltetői, kivitelezői és felhasználói szempontokat, igényeket, melyek kohéziója alapján a legjobb minősítési megoldásra teszünk javaslatot.
> A teljes folyamat során felelünk minden alátámasztó dokumentum elkészüléséért, a projekt regisztrációjáért és a koordinációért.
> A tervezési fázisban folyamatosan egyeztetünk a tervezővel, hogy a lehető legmagasabb minősítési szintet elérjük.
> Az építés során ellenőrizzük a terveknek és a környezetvédelmi szempontoknak megfelelő kivitelezést.
> A minősítési folyamat motorjaként koordináljuk a teljes eljárást.
> A projekt befejezését követően levezényeljük a minősítés megszerzését.
A BREEAM és LEED minősítésnek elengedhetetlen kelléke, hogy rendelkezünk a minősítési jogosítvánnyal. Ezen felül mi időt, határozottságot, rugalmasságot és a részletek megértéséhez szükséges szaktudást rendeljük a folyamat szakszerű, sikeres levezénylése érdekében.

BREEAM In-Use International (BiU)

BREEAM International New Construction (BREEAM NC)

BREEAM International Refurbishment and Fit-Out (BREEAM RFO)

LEED Building Design and Construction (LEED BD+C)

LEED Operation and Maintenance (LEED O+M)

LEED Interior Design + Construction (LEED ID+C)

LEED Neighborhood Development (LEED ND)

LEED Homes

Szándék és Tudás

elkötelezetten a fenntartható építésért

 • BREEAM minősítés
 • BREEAM minősítő
 • LEED minősítő
 • LEED minősítés
 • Épület fenntarthatóság

Az épület minősítési sémák hiteles információt és mankót nyújtanak a piacon, mind a fejlesztők, a projekt csapat, mind az épület használók számára. A minősítési folyamat által nyújtott holisztikus megközelítés elsajátításával olyan értéket teremthetünk, mely biztosítja a fenntartható fejlődést, hozzájárul az energia- és a vízfogyasztás, valamint a károsanyag kibocsátások csökkentéséhez, ezzel együtt élhetőbb és egészségesebb környezetet hozhatunk létre a felhasználók számára. Hiszem, hogy nem csak a munkánk során, hanem életünk minden területén tudatosan kell döntéseket hoznunk, kerülnünk kell a pazarlást, valamint be kell kapcsolódnunk Földünk biodiverzitásába annak érdekében, hogy megőrizzük gyermekeink számára azt a sokszínű világot, melyet mi is tapasztalhatunk. A körforgásos gazdaságra való átállás, valamint meglévő épületállományunk fenntartható irányba való fejlesztése ezért már nem csak egy opció, hanem kötelességünk.

Plájer Dóra
BREEAM Assessor

Most, amikor a klímaváltozást napi szinten tapasztalhatjuk a saját bőrünkön, fontos, hogy környezetbarát és energiahatékony módon igyekezzünk alakítani az épített környezetünket is. A BREEAM minősítés ehhez tud biztosítani egy nemzetközileg kidolgozott keretrendszert, hogy akár meglévő, akár felújítandó, akár új építésű épületek fenntarthatósági teljesítményét mérje. Sok esetben már jól átgondolt tervezéssel és kivitelezéssel, nagyobb költségráfordítás nélkül is jelentős eredményeket lehet elérni. Ezért fontosnak tartom, hogy az építőipari folyamatok minden szereplője felelősségteljesen és környezettudatos szemlélettel járjon el a saját lehetőségein belül, legyen befektető, tervező, gyártó, kivitelező vagy projekt menedzser.

Kluha Enikő
BREEAM Assessor

A fenntarthatóság kérdésköre a mindennapi életünk része lett. Ez akár tudtunkon kívül is történhet, amikor egy boltban lebomló zacskóban vásárolunk zöldséget. Viszont hogyha szeretné környezetvédelmi megoldásait számszerűsíteni, profi döntéselőkészítő munkának köszönhetően anyagilag is fenntartható keretek között tartani a projekt költségeit, szociálisan érzékeny és támogató lehetőségeket biztosítani a beruházás eredményével, akkor válasszon a RealisconGreenTeam portfóliójából egy zöld épületminősítési rendszert. A világon leginkább ismert LEED Green Building Rating System-et az Egyesült Államokban alapították, egy könnyen áttekinthető és alkalmazható minősítési rendszer, melyben LEED Building Design + Construction AP-ként a segítségére lehetek új építésű, illetve jelentős felújításon áteső épületénél, hogy a projektben rejlő lehetőségeket mind egy szálig a felszínre hozzuk és a lehető legmagasabb szintet elérjük.

Józsa Katalin
LEED AP

Fontos számomra, hogy az építési projektek a leginkább fenntartható módon valósuljanak meg. A Realiscon-nál a műszaki szakmai tudás, a projektvezetés, illetve a LEED, BREEAM és WELL minősítési rendszerek alkalmazása egy kézben, egy csapatban áll rendelkezésünkre.

Kende Róbert
LEED GA

Az építőipari tevékenység kedvezőtlen hatással van a környezetünkre, az építőanyag gyártás, a kivitelezési munkák, valamint az építmény üzemeltetésének karbonlábnyoma jelentős.  A tervezési fázisban készített életciklus elemzés segíthet a kedvezőtlen hatások mértékét csökkenteni, például a koncepció tervek összehasonlításával, majd átgondolt anyagválasztással. A klímaváltozás miatt ma már nem tehetjük meg, hogy épület felújítás vagy új épület beruházásának előkészítésénél ne kiemelt feladatként kezeljük a környezetvédelmi szempontokat.

Kocsis Zsuzsanna
Senior Cost Manager, LCA
TOVÁBBI INGATLANFEJLESZTÉSI SZOLGÁLTATÁSOK

Ingatlanfejlesztési tanácsadás

Projektmenedzsment

Műszaki ellenőrzés

Műszaki és környezetvédelmi átvilágítás (TDD, EDD)

Költségszakértés, mennyiség-ellenőrzés

Tervezésmenedzsment

Kivitelezésvezetés

Ha érdeklődik, vagy szeretne többet tudni
LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA
Hintenberger Zsolt MRICS, PMP
+36 30 633 1538
Jakab Dávid MRICS
+36 30 786 1020
Budapesti iroda
MBC Irodaház
1012 Budapest, Vérmező út 4.
Debreceni iroda
4025 Debrecen, Antall József utca 1.

  image
  https://www.realiscon.hu/wp-content/themes/hazel/
  https://www.realiscon.hu/
  #d8d8d8
  style1
  paged
  Loading posts...
  /var/www/clients/client404/web948/web/realiscon.hu/
  #
  on
  none
  loading
  #
  Sort Gallery
  on
  no
  on
  off
  off